GRATIS LEVERING VED KØB OVER 3.000 KR. OG 14 DAGES RETURRET

ALTID HÅNDPLUKKET UDVALG
KUN STYLISTENS FAVORITTER
FIND DIN STYLINGPAKKE HER
EFTERSPURGTE BRANDS

Sådan gør du terrassen sommerklar

Oprettet d. under Hus & Have

Sådan gør du terrassen sommerklar

 

Guide: Gør din terrasse sommerklar med Elm Living

Sommeren nærmer sig, og det er tid til at gøre terrassen klar til lange aftener og hyggelige stunder i det fri. Hos Elm Living har vi alt, hvad du skal bruge for at gøre din terrasse til et smukt og funktionelt udeområde. I denne guide giver vi dig tips og tricks til alt fra rengøring til møblering og dekorering, så du kan nyde din terrasse i fulde drag.

Rengøring

Før du begynder at indrette din terrasse, er det vigtigt at få den rengjort. Start med at få området ryddet for blade, grene og andet snavs. Rens fliser og træværk for alger og eventuelt imprægner og olier træet efterfølgende. Rengør og efterspænd eksisterende møbler og interiør og fjern eventuelle pletter med en mild sæbe og vand. Husk også at rengøre grillen og eventuelle krukker og potter. 

Møblering

Når terrassen er ren, er det tid til at tænke på møbleringen. Hos Elm Living finder du et bredt udvalg af udemøbler i forskellige stilarter og materialer. Vælg et sæt af loungemøbler, en spisegruppe eller en enkelt solstol eller daybed, alt efter hvad der passer til din terrasse og dine behov. Tænk også på, om du vil have en parasol, et solsejl eller andre former for skygge på terrassen, som fx en pergola.

Overvej funktion og funktionalitet

Tænk over, hvordan du vil bruge dine havemøbler. Vil du bruge dem til at spise udendørs, slappe af eller til at arbejde på din bærbare computer? Det er vigtigt at vælge havemøbler, der passer til dine behov og ønsker.

Terrassen skal ikke kun være smuk og hyggelig, den skal også være funktionel. Tænk på, hvordan du vil bruge din terrasse, og tilføj de nødvendige elementer for at gøre den mere praktisk. Det kan være en opbevaringskasse til puder og tæpper, en grill eller et udendørs køkken, et bord til spil og aktiviteter eller endda en udendørs bruser eller badekar.

Mål din terrasse og bestem din stil

Før du begynder at møblere og dekorere din terrasse, er det en god idé at tage mål af området du vil indrette og bestemme din stil. Dette vil hjælpe dig med at købe de rigtige møbler og tilbehør, der passer til din terrasse og dine personlige præferencer.

Opmålingen vil hjælpe dig med at afgøre, hvor meget plads du har til rådighed og sikre, at møblerne passer i størrelse og propotioner. Husk også at tage højde for eventuelle plantekasser, krukker, grill eller andre ting, du gerne vil have på din terrasse. 

Når du har målt din terrasse, skal du beslutte dig for din personlige stil. Ønsker du en klassisk stil med træmøbler, eller vil du hellere have en moderne stil med metal- eller plastikmøbler, der er lette at vedligeholde - eller måske den afslappede og eksotiske boheme-stil? Tænk også på farver og mønstre, der passer til din terrasse og dit hjem.

3 populære indretnings stile

BOHEME STIL:
Boheme-stilen er kendetegnet ved en afslappet og farverig atmosfære med et strejf af etniske og vintage-elementer. Bambusmøbler og rustikke teaktræsmøbler, med bløde hynder vil fremhæve stilen, med deres eget unikke og rustikke udtryk.

På en terrasse i boheme-stil kan du bruge lyse farver og mønstre, som fx lyserød, blå, orange og gule farver, samt blomster og planter i farverige krukker. Hyggelige puder og plaider, hængekøjer, tæpper og lampeskærme i forskellige farver og mønstre kan give et ekstra boheme touch til terrassen.

MINIMALISTISK STIL:
Minimalistisk stil er kendetegnet ved et enkelt, rent og funktionelt design med få elementer. På en terrasse i minimalistisk stil kan du bruge få, men kvalitetsmøbler i enkle linjer, naturlige farver, som sort, hvid og grå, og enkel belysning i form af indbyggede LED-lamper eller spotlights. Få planter og grønne områder kan give et pust af friskhed til terrassen, mens terrassens struktur og arkitektur vil stå i fokus.

KLASSISK STIL:
Klassisk stil er kendetegnet ved elegante og tidløse møbler, som er holdbare og kan holde i mange år. På en terrasse i klassisk stil kan du bruge naturfarver, som brun, grøn og beige, og møbler i træ eller jern. Store, grønne planter og blomster kan give en mere traditionel og romantisk atmosfære til terrassen. Belysning kan være i form af klassiske lamper eller lysekroner, der hænger fra terrassens tag.

Dekoration og interiør

For at skabe en hyggelig og personlig stemning på terrassen er det vigtigt at tænke på dekorative elementer og interiør. Hos Elm Living finder du et stort udvalg af puder, tæpper, plaider og lanterner, kurve og krukker, der kan hjælpe dig med at skabe den helt rigtige stemning på din terrasse. Vælg farver og mønstre, der passer til din personlige stil, og leg med de forskellige teksturer og materialer for at skabe variation.

Potter og krukker 

At skabe hygge på terrassen kan være en dejlig måde at nyde udendørsområdet og tilføje et naturligt touch til dit hjem. Potter og krukker er en fantastisk måde at skabe en varm og indbydende atmosfære på, og planter kan virkelig hjælpe med at skabe den ønskede stemning.

Stedsegrønne planter som oliven, citrustræer og palmer er gode valg, da de tilføjer en tropisk følelse til din terrasse og giver en konstant grøn farve. Disse planter kræver ofte mere plads og er ikke egnet til mindre terrasser eller altaner, men hvis du har plads til dem, kan de virkelig være et smukt syn.

Når du vælger blomster til dine krukker, kan du overveje blomster, der både er flotte og dufter godt. Nogle eksempler kan være roser, lavendel og jasmin. Disse blomster kan også skabe en romantisk atmosfære på din terrasse.

Hygge og atmosfære

Sidst, men ikke mindst, er det vigtigt at tænke på hyggen og atmosfæren på din terrasse. En anden måde at tilføje hygge til din terrasse på er at bruge lys. Skab stemning med lyskæder, lanterner og levende lys, og tilføj bløde tekstiler som tæpper og puder for at skabe en afslappet og indbydende atmosfære. Tænk også på musik og lyde, der kan hjælpe med at skabe den helt rigtige stemning.

Tjek kvaliteten

Det er vigtigt at købe havemøbler af god kvalitet, da de vil blive udsat for vejr og vind, der vil føre til slidtage over tid. Kig efter møbler, der er robuste og holdbare og er lavet af vejrbestandige materialer. Derudover bør du overveje at købe møbler med aftagelige puder og betræk, så de nemt kan rengøres og udskiftes.

Pris

Endelig er prisen en vigtig faktor at overveje, når du køber havemøbler. Vælg en pris, der passer til dit budget, men husk at god kvalitet ofte kræver en højere pris. Overvej også at købe møbler i slutningen af sæsonen, da der ofte er gode tilbud at finde på udgåede modeller.


Når du har overvejet disse faktorer, er du klar til at finde de rigtige havemøbler til din terrasse. Hos Elm Living har vi et bredt udvalg af havemøbler i forskellige stilarter og prisklasser, så du kan finde de perfekte møbler til din terrasse.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

Copyright © 2023 | Elm Living